(re)tur de forţă

Îmi revin. Sau mai bine zis, revin la ceea ce eram. Mă temeam că s-ar putea să fie cam aceeaşi senzaţie ca în momentul în care îmbraci o haină ce deja îţi este prea mică, însă m-am înşelat. Haina îmi vine de minune, mă simt şi bine în ea, mă bucur de sentimentul pe care mi-l oferă. Am impresia că sunt stăpână pe viaţa mea, că pot să controlez o mare parte din ceea ce mi se întâmplă şi nu mai iau totul în tragic. Cred că reîncep să mă bucur că trăiesc şi atât. Nu mai îmi fac speranţe, nu mai fac proiecţii în viitor, deoarece risc mai mult ca sigur să fiu dezamăgită.

Astăzi am ajuns în Jack(son), am stat o oră şi un pic cu un tip cu care mi-am mai împărtăşit singurătatea şi cu altă ocazie, am discutat despre literatură, muzică, baruri, illo tempore şi alte câteva banalităţi. Apoi a venit A. cu L., ne-am aşezat la o altă masă, a venit şi Fl., a fost ca pe vremuri (mai exact ca anul trecut, când ne strângeam mulţi, mulţi), am râs, m-am bucurat de oamenii frumoşi din jurul meu. După trei săptămâni pot spune că astăzi a fost prima dată când m-am simţit bine, fără vreun efort de voinţă. Fl. mi-a împrumutat şi câteva cărţi, Yukio Mishima şi Marguerite Yourcenar. Cu Marguerite mă înţeleg bine, dar pe Mishima nu am avut plăcerea de a-l cunoaşte până acum. Am început să citesc deja „Povestiri orientale” (Yourcenar) în metrou spre casă, cred că până mâine dimineaţă o termin. Îmi place stilul şi deja m-a captivat cu o serie de imagini superbe. Mai multe într-un episod viitor, probabil.

Aşadar, sunt norocoasă. Am prieteni, oameni minunaţi care ţin la mine, care mă ajută să mă ridic atunci când mai fac un pas greşit, oameni care îmi oferă după-amieze liniştite şi un zâmbet atunci când trebuie. Sunt norocoasă pentru că am lângă mine câţiva oameni care ar face orice realitate îndoielnică, stearpă şi fără vreun sens anume să fie măcar suportabilă, dacă nu de-a dreptul faină. Lor le voi mulţumi întotdeauna pentru simplul fapt că există.

Reclame
Acest articol a fost publicat în myself și etichetat . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s