killing moon

A. mi-a spus acum câteva zile să-mi aduc aminte cine sunt şi să acţionez în consecinţă. El nu ştia, totuşi, că acelaşi lucru îl spuneam în sinea mea, ca un fel de mantră. Cu toate astea, m-am lăsat vrăjită de sentimente, de o speranţă probabil falsă, de un miraj ce mi-a părut a fi real. Dacă mi-aş fi păstrat măcar o parte din zid, din scepticism sau dacă mi-aş fi spus că trebuie să fiu şi un pic prevăzătoare, poate că în momentul ăsta nu mi-aş mai căuta cu disperare îngerii să-mi vină în ajutor. Da, ar trebui să îmi aduc aminte cine sunt. Poate în acest fel voi putea să schimb un pic şi direcţia vieţii mele. Mi-ar fi plăcut un „fresh start”, dar…

Am reluat „Daniel Martin” de J. Fowles. Îmi era cumva dor, însă e şi o miză mică, dar destul de importantă acolo. Aseară am citit un pasaj care m-a alinat niţel, confirmând cumva o serie de gânduri. Iată-l: „Dragostea e atât de ciudată. De la începutul tuturor timpurilor, încercăm să trăim cu iluzia că îi apropie pe cei care se iubesc; ceea ce şi face, evident, pe multiple căi, fizice şi psihologice. Dar iluzia se mai bazează şi pe nişte presupuneri oarbe, prima din ele fiind că natura celui iubit, aşa cum apare în prima fază a pasiunii, este personalitatea sa reală şi permanentă. Dar această fază reprezintă de fapt un echilibru nespus de fragil între iluzii reciproce, un angrenaj atât de fin împletit, încât cel mai mic atom de praf- intruziunea unor dorinţe, gusturi, atitudini necunoscute până atunci, orice informaţii noi introduse în idilă- îl pot într-o clipă bloca.”

Nu prea mai am ordine în gânduri. E haos cam pe toate planurile. Dar încerc prin scrierile astea să mai aşez în rând câteva stări, să mă repun pe picioare.

Reclame
Acest articol a fost publicat în myself și etichetat . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s