epitaf al unor alte zile

Nu pot spune că am avut parte de relaţii lungi, serioase sau armonioase. Majoritatea s-au bazat pe ceea ce credeam că simt sau chiar simţeam pentru omul de lângă mine, rareori pe afinităţi comune, aşa-zisele compatibilităţi. Nu m-am ghidat după astre, deşi au fost printre lungile motivări ce urmau sfârşitului unei legături. Întotdeauna am căutat în omul de care mă îndrăgosteam acea fărâmă de iubire ideatică, acea dragoste perfectă, acel colţ de poveste. Ce pot să fac? Sunt produsul surorilor Brontë şi al lui Jane Austen. După cum presupun că bănuiţi, am făcut cunoştinţă cu asfaltul de fiecare dată. Au reuşit să mă rănească în diverse moduri, unele chiar ingenioase, au reuşit să mă transforme într-o fiinţă mult prea prevăzătoare, cu o uşoară doză de cinism. Îmi construiesc refugiul, îmi recalculez dimensiunea zidului, pentru ca de data asta măcar să-l fac cum trebuie.

Raţional pot să accept că suntem fiinţe sortite singurătăţii, a unei izolări inerente de celălalt, oricare ar fi el. Cu toate astea, în cealaltă faţă a lunii, credeam că te poţi apropia îndeajuns de mult de cineva astfel încât să nu mai simţi moartea pe cont propriu. Să ai măcar o mână care te ţine în timp ce păşeşti spre un viitor, spre o hotărâre, spre o uşă întredeschisă din cel de-al treilea act. Sunt dezamăgită. Sunt dezamăgită de mine, pentru că mă credeam deasupra unor astfel de gânduri, mă credeam mai puternică, mai sinceră cu mine. Ar trebui să las poveştile, să mă ancorez în realitate, să trăiesc o vreme fără a-mi provoca noi răni. E probabil unul din puţinele lucruri pe care le pot controla.

Life goes on… Am facultatea de care trebuie să mă ocup, o familie de care să mă apropii, prieteni pe care să nu îi mai neglijez. Ar trebui să fie de ajuns.

O zi faină vă doresc!

Reclame
Acest articol a fost publicat în myself și etichetat . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s