Scrisori către umbre (5)

Două zile de Street Delivery. S-ar putea să mă abonez la acest eveniment, pe lângă Gaudeamus şi Bookfest. Au fost două zile care m-au făcut să respir din nou, un pic. Totuşi, ca întotdeauna, am nevoie de mai mult. M-am întâlnit şi cu doi oameni dragi de care m-au despărţit ceva ani. Oameni care mi-au marcat o perioadă din viaţă, nu mult, dar semnificativ. Au făcut trecerea mea printr-o organizaţie să fie mai plăcută şi să aibă o semnificaţie. Ei şi alţi câţiva…

Astăzi o discuţie cu G. care îmi spunea să mă mai opresc niţel din alergat şi să mă uit mai bine la cei pe care i-am lăsat în jurul meu. Dar problema este că, dacă mă opresc, voi cădea şi de data asta nu văd cine va mai avea puterea să mă ridice. Aşa că merg cu o oarecare grijă şi, chiar dacă ştiu că e cel mai rău lucru pe care îl pot face, sper în continuare. Nu este deloc uşor să îţi laşi visurile pe care le aveai cândva ascunse undeva adânc într-un dulap din colţul podului. Nu este facil să reîncepi să trăieşti când tu ştii că ceea ce te făcea fericit este acum în afara posibilităţilor tale de a-l atinge. Sentiment de inferioritate atunci când mă gândesc că eu sunt în derivă şi cei de lângă mine îşi construiesc o viaţă. Tot ce am avut eu (pe plan sentimental) a fost construit din ceară şi acum, după ce a ars totul, nu a mai rămas decât o formă difuză, amintirea simplă a ce a fost cândva.

La începutul acestei săptămâni m-am simţit mai bine. Totuşi, umbrele mele continuă să subziste pe sub piele. Toate fricile, temerile, angoasele şi maniile sunt acolo. Zâmbetul este tot o şaradă, o mască după care mă ascund din când în când. La urma urmei, cui îi place un om trist? Nimeni nu mai are timp sau putere să asculte grijile altuia, nimeni nu mai are puterea să fie optimist, mai ales atunci când nici ei nu sunt departe de acea stare.

Pe un alt plan ceva mai luminos am reînceput să scriu.

Reclame
Acest articol a fost publicat în myself și etichetat , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s